دسته‌بندی نشده

سئو

سئو

سئو که از عبارت Search Engine Optimization گرفته شده به معنای بهینه سازی موتورهای جستجو است. در واقع اینگونه یک سری اقدامات و فرآیندها روی وب سایت های اینترنتی انجام می گیرد که در نتیجه آن، شاهد بهبود رتبه کل سایت یا صفحه ای از آن برای یک یا چند کلمه کلیدی خواهید بود.

 

سئو

سئو

سئو

سئو در سال های اخیر به فرآیندی بسیار مهم، ارزشمند و قابل توجه تبدیل شده است. آنچه سئو را مهم و ارزشمند می کند این است که افزایش رتبه یک وب سایت به بالا رفتن ترافیک ورودی از موتورهای جستجو منجر خواهد شد. به منظور درک هرچه بهتر مفهوم سئو قصد داریم به طور مختصر به توضیح موتور جستجو و  نحوه عملکرد این موتور بپردازیم.

در این صورت باید بگوییم موتور جستجو ابزاری آنلاین است که به کاربران کمک می کند اطلاعات مورد نظر خود را در بستر اینترنت پیدا کنند. موتور جستجو در انواع مختلفی همچون گوگل، بینگ، یاهو، بایدو، یندکس و… یافت می شود. با این حال موتور جستجوگر گوگل بیشترین کاربرد را در میان مردم دنیا دارد.

در 4 مرحله اصلی

عملکرد موتورهای جستجو در 4 مرحله اصلی زیر خلاصه می شود:

Crawling، Indexing، Ranking، Display

در اولین مرحله یعنی کراولینگ، موتورهای جستجو به مشاهده و بررسی صفحات وب سایت های اینترنتی می پردازند. در مرحله ایندکسینگ فهرستی از صفحات مشاهده شده در پایگاه داده تهیه می شود.

سپس مرحله رنکینگ یعنی رتبه بندی نتایج آغاز می شود. این رتبه بندی بر اساس کلمه های کلیدی جستجو شده توسط کاربران و همین طور فاکتورهای رتبه دهی انجام می گیرد. توجه داشته باشید هرچه یک سایت از نظر سئو قوی تر باشد در این مرحله رتبه بالاتری را کسب خواهد نمود و به دنبال آن در صفحات اول موتور جستجو به نمایش درخواهد آمد.

در نهایت نیز نوبت به مرحله دیسپلی می رسد که به معنای نمایش نتایج به کاربران است؛ یعنی به نمایش درآوردن نتایج در صفحه نتایج جستجو.

 چرا صفحات سایت خزش می شوند اما ایندکس نه؟

به طور فعلی اغلب وب سایت های اینترنتی با مشکلی واحد روبرو هستند. به این صورت که صفحات سایت اگرچه از مرحله کراول عبور می کنند اما ایندکس نمی شوند. به منظور رفع چنین مشکلی ابتدا باید دلیل بروز آن را بیابید.

به طور کلی 5 دلیل برای ایندکس نشدن صفحات خزش شده وجود دارد که به شرح زیر می باشند:

  • تاخیر در ایندکس
  • عدم رعایت استانداردهای کیفی در صفحه مورد نظر
  • خارج شدن صفحه از ایندکس
  • کپی بودن محتوا
  • وجود ایرادات جدی در ساختار و معماری سایت

پس از مشخص شدن علت این مشکل نوبت به برطرف سازی آن می رسد. به گفته متخصصین سئو با انجام اقدامات زیر، مطالب بارگذاری شده در سایت با سرعت بیشتری ایندکس خواهند شد:

  • ایجاد نقشه سایت بهینه شده
  • تمرکز روی لینک سازی داخلی صحیح
  • ایجاد یک استراتژی اصولی برای اولویت بندی ایندکس صفحات

لازم به تذکر است هرچقدر هم که وب سایت شما از نظر فنی شرایط خوبی داشته باشد مادامی که استانداردهای کیفی را در تولید محتوا رعایت  نکنید؛ آنچنان که باید مورد استقبال و حمایت موتور جستجوی گوگل واقع نخواهید شد.

در واقع گوگل همه تلاش خود را بکار می برد تا صرفاً محتواهای  مفید و مرتبط برای کاربران را ایندکس کند. با این حساب اگر گوگل تشخیص دهد یک محتوا از محتوای شما با کیفیت تر است سریعاً اقدام به جایگزینی آنها نموده و در نتیجه صفحه شما از ایندکس خارج خواهد شد.

بد نیست بدانید گاهی یک چنین اقدامی ممکن است به دلیل باگ یا آپدیت های گوگل نیز رخ دهد. از اینها گذشته هرچه معماری سایت بهتر باشد گوگل نیز این فرصت را دارد که اطلاعات مفیدتری از سایت مورد نظر دریافت نماید.

با این تفاسیر چنانچه رابط گوگل نتواند لینک های سایت شما را براحتی دنبال کند نتیجه آن عدم درک صحیح از سلسله مراتب آن‌ها خواهد بود. همچنین امکان دارد موتور جستجو به واسطه یک باگ به اشتباه محتوای شما را کپی تشخیص داده و آن را ایندکس نکند.

 

عملکرد موتورهای جست‌وجو

عملکرد موتورهای جست‌وجو

7 فاکتور اصلی رتبه بندی سئو

اکنون که به اهمیت سئو یا بهینه سازی سایت در گوگل پی برده اید بد نیست بدانید این موتور جستجو برای تعیین رتبه وب سایت های اینترنتی بیش از 200 فاکتور را مدنظر قرار می دهد. 7 فاکتور اصلی رتبه بندی سئو سایت به شرح زیر می باشد:

  • اسکیما و اسنیپت
  • عنوان و توضیح مناسب
  • محتوای قابل بازنشر
  • تجربه کاربری مناسب
  • بهینه سازی صفحات بر اساس کلمه های کلیدی
  • تولید محتوای با کیفیت
  • امکان دسترسی توسط موتورهای جستجو

اسکیما و اسنیپت

در خصوص اهمیت هر یک از فاکتورهای نامبرده شده به طور مختصر بگوییم اسکیما و اسنیپت به سایت مورد نظر در صفحات جستجو جلوه ای متمایز می دهند. توجه داشته باشید موتور جستجوی گوگل همواره از سایت هایی حمایت می کند که تجربه کاربری بهتری را خلق کرده و بهترین محتوا را به مخاطبین ارائه می نمایند.

از همین رو اسکیماها و ریچ اسنیپت در سال اخیر به یکی از ترندهای مهم سئو تبدیل شده اند. در واقع به کمک ریچ اسنیپت ها فرصتی در اختیارتان قرار می گیرد که اطلاعات تکمیلی مهم را درصفحه نتایج جستجو به کاربران ارائه کنید.

با این تفاسیر ریچ اسنیپت ها را می توان قطعه های اطلاعاتی معرفی نمود که به شکل های مختلف از سوی وب سایت های اینترنتی برای گوگل ارسال می شوند. هدف از این کار نمایش آنها در صفحه نتایج و به تبع آن رقم زدن تجربه بهتر برای کاربران و همین طور افزایش نرخ کلیک است.

در ادامه قصد داریم 6 ریچ اسنیپت مهم و کاربردی را خدمتتان معرفی کنیم که موجب افزایش ترافیک ورودی سایت و نرخ کلیک می شوند. این اسنیپت ها به شرح زیر می باشند:

  • اسنیپت بررسی
  • اسنیپت دستور پخت
  • اسنیپت موزیک
  • اسنیپت محصول
  • اسنیپت فیلم
  • اسنیپت رویدادها

اسنیپت بررسی

اسنیپت بررسی یا همان Review Snippet به صورت ستاره های امتیازدهی در قسمت مربوط به توضیحات لینک در صفحه نتایج جستجوی گوگل به نمایش در می آید.

اسنیپت دستور پخت

اسنیپت دستور پخت با نام اصلی Recipe Snippet برای نشان دادن موارد مهمی همچون مدت زمان پخت، دستور العمل پخت یا مواد اولیه بکار می رود.

 

اسنیپت موزیک

اسنیپت موزیک Music Snippet یا ریچ اسنیپت موسیقی را می توان برای به نمایش درآوردن اطلاعاتی همچون سال انتشار یا موزیک ویدیوهای مربوط به یک آهنگ/ آلبوم مورد استفاده قرار داد.

 

اسنیپت محصول

اسنیپت محصول Product Snippet کمک قابل توجهی به سایت های فروشگاهی می کند؛ چرا که با استفاده از آن قادر به ارائه اطلاعات مهمی از جمله موجودی محصول، قیمت، امتیاز درج شده توسط سایر کاربران و… خواهید شد.

 

اسنیپت فیلم

اسنیپت فیلم Movie Snippet برای نشان دادن جزئیاتی همچون تاریخ اکران فیلم، مدت زمان آن و همین طور ژانرش بکار می رود.

 

اسنیپت رویدادها

اسنیپت رویدادها  Events Snippet وظیفه نمایش یک سری اطلاعات مهم مانند زمان، تاریخ و محل برگزاری یک رویداد را بر عهده دارد.

 

عنوان و توضیح مناسب

عنوان و توضیح مناسب نیز از عواملی است که موجب بدست آوردن نرخ کلیک بالا در رتبه بندی می شوند.

 

محتوای قابل بازنشر

محتوای قابل بازنشر محتوایی می باشد که از قابلیت ایجاد لینک به سایت و ارجاعات برخوردار باشد.

تجربه کاربری مناسب

تجربه کاربری مناسب نیز به معنای آن است که وب سایت های مختلف ویژگی هایی همچون سرعت بارگذاری بالا، راحتی در استفاده، رابط کاربری جذاب روی همه دستگاه ها و… را داشته باشند. در رتبه سئو سایت اگرچه تجربه کاربری اهمیت فراوانی دارد با این حال نمی توان از تاثیر رابط کاربری و طراحی ظاهری بر رتبه سایت غافل شد.

به طور کلی 5 روش عالی برای بهبود رابط کاربری وجود دارد. به این صورت که در وهله اول باید مشخص کنید کاربران شما دقیقاً به دنبال چه چیزی هستند. همچنین باید از خودتان بپرسید اگر رابط کاربری توسط فرد دیگری طراحی شده بود آیا شما به عنوان کاربر از آن خوشتان می آمد؟

دومین روش برای بهبود رابط کاربری آن است که از بکار بردن المان های زیاد خودداری کنید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید طراحی ساده، شفاف و صد البته مرتبط می باشد.

در طراحی رابط کاربری همچنین لازم است به روانشناسی مخاطبین، الگوهای رنگ و مهم تر از همه رفتار کاربران توجه نمایید. در ادامه باید کلیه سطوح مهارتی را مدنظر قرار دهید به این معنا که طراحی رابط کاربری را صرف نظر از این که کاربران شما با تجربه هستند یا جدید اجرا کنید.

در آخر نوبت به انتخاب صحیح تایپوگرافی می رسد. به این منظور پیشنهاد می کنیم انواع مختلف تایپوگرافی را تست کرده و در نهایت آن چیزی را انتخاب کنید که مطابقت بیشتری با برند و صفحه شما دارد.

بهینه سازی صفحات بر اساس کلمه های کلیدی

بهینه سازی صفحات بر اساس کلمات کلیدی برای جذب کاربران و همچنین موتورهای جستجو اهمیت دارد.

 

تولید محتوای با کیفیت

تولید محتوای با کیفیت نیز از این لحاظ مهم است که می تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد. تولید محتوای ارزشمند و کاربر پسند نه تنها موجب کاهش نرخ پرش می شود بلکه مدت زمان حضور کاربر در صفحه را افزایش داده و نیازهای واقعی او را برطرف خواهد کرد.

در نهایت همه مزایای ذکر شده برای تولید محتوای با کیفیت و ارزشمند به افزایش ترافیک ورودی سایت منجر خواهد شد.

 

تولید محتوا

تولید محتوا

امکان دسترسی توسط موتورهای جستجو

امکان دسترسی توسط موتورهای جستجو که به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی سئو معرفی شد به معنای دسترسی و امکان ایندکس کردن محتوا توسط موتورهای جستجو می باشد.

 

 

1 سوال مهم: چند نوع سئو داریم؟

با توجه به آنچه در مورد سئو، اهمیت آن برای وب سایت های اینترنتی و فاکتورهای موثر در رتبه بندی سئو گفته شد؛ ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چند نوع سئو داریم؟! در پاسخ به این سوال باید بگوییم انواع سئو به طور کلی به شرح زیر می باشد:

  • کلاه سفید
  • کلاه سیاه
  • کلاه خاکستری
  • منفی

بهینه سازی یک سایت به روش کلاه سفید اینگونه است که کلیه تکنیک های بکار رفته به طور کامل منطبق بر قوانین و دستور العمل های موتور جستجو می باشند. به این ترتیب احتمال کمی وجود دارد که تغییرات الگوریتم های آینده تاثیرات منفی بر آنها بگذارد.

در بهینه سازی به شیوه کلاه سیاه اما از تکنیک هایی بر خلاف اصول و رهنمودهای موتور جستجو استفاده می شود. پیاده سازی چنین روش هایی ممکن است موجب حذف وب سایت یا برخی از محتواهای آن از نتایج جستجو شود.

بهینه سازی از نوع کلاه خاکستری اگرچه بر اساس تاکتیک ها و تکنیک هایی انجام می شود که به طور معمول در دستور العمل گوگل قرار ندارند؛ اما حساسیت گوگل روی این تکنیک ها آنچنان زیاد نیست که اقدام به جریمه سایت موردنظر نماید.

در نهایت سئوی منفی را داریم که شامل پیاده سازی روش های کلاه سیاه یا کلاه خاکستری در سایت های رقیب و با هدف صدمه زدن به آنها می باشد.

تدوین بهترین استراتژی سئو در 5 گام

فرآیند بهینه سازی سایت یا سئو کردن آن بسته به این که روی کدام قسمت سایت کار می شود به انواع سئوی داخلی، خارجی و تکنیکال قابل تقسیم است. اجرای هر یک از موارد نامبرده شده زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که با یک استراتژی خوب و حرفه ای انجام شود.

تدوین استراتژی سئو همچون اجرای آن فرآیندی کاملاً تخصصی و حساس می باشد که باید به کارشناسان این حیطه سپرده شود. به طور کلی تدوین بهترین استراتژی سئو را می توانید در 5 گام اساسی زیر انجام دهید:

  • تعیین هدف
  • آنالیز رقبا
  • تحقیق کلمه های کلیدی
  • محتوای پیلار و کلاستر
  • مشخص کردن هدف کاربر از جستجو

تعیین هدف

یک سئوکار حرفه ای و با تجربه در چیدمان استراتژی سئو ابتدا باید یک سری اهداف قابل اندازه گیری برای خود تعیین نماید. مهم ترین آنها شامل افزایش ترافیک ورودی سایت، افزایش فروش یا افزایش ورودی بخش خاصی از مشتریان و… می باشد.

آنالیز رقبا

آنالیز و تحلیل رقبا از دیگر گام هایی است که بهترین سئوکار در تهران، کرج و سراسر ایران به هنگام تدوین استراتژی بهینه سازی سایت به انجام آن می پردازد. آنالیز رقبا به معنای آن است که آنها را به لحاظ رتبه ای که در کلمه های کلیدی مختلف دارند، مخاطبینشان، استراتژی بلاگ، بک لینک هایشان و غیره مورد بررسی قرار دهید.

تحقیق کلمه های کلیدی

بنابر آنچه کارشناسان سئو همواره تاکید داشته اند تحقیق کلمه های کلیدی اساس و پایه هر پروژه سئو به حساب می آید؛ چرا که اگر تحقیق کلمات کلیدی به طور صحیح و اصولی انجام شود نتیجه آن جذب مخاطبین هدف به وب سایت خود می باشد. ناگفته نماند جذب این مخاطبین بر اساس عبارت هایی انجام می شود که جستجو کرده اند.

محتوای پیلار و کلاستر

منظور از محتوای پیلار و کلاستر همان محتوای ستونی و خوشه ای است که به کمک آنها شبکه ای قدرتمند از محتواهای با کیفیت در اختیار خواهید داشت. اینگونه با لینک سازی می توانید مفاهیم را به صورت کامل و جامع پوشش دهید.

مشخص کردن هدف کاربر از جستجو

تشخیص نیت و هدف کاربر از جستجو جزو موارد مهمی است که در هنگام تعیین استراتژی سئو باید انجام شود. اینگونه متوجه خواهید شد که هر کلمه کلیدی در کدام مرحله از قیف فروش مورد جستجو قرار می گیرد.

از همین رو است که کلمه های کلیدی در بالای قیف ( مرحله آگاهی) گسترده تر بوده و همین کلمات در مرحله خرید یا پایین قیف، کوتاه تر و صد البته رقابتی تر هستند.

هدف کاربر از جست‌وجو

هدف کاربر از جست‌وجو

 

 

سخن آخر

سئو فرآیندی است که در طی آن وب سایت های اینترنتی برای قرارگیری در نتایج موتورهای جستجو آماده می شوند. از سئو با نام بهینه سازی سایت نیز یاد کرده و در نتیجه آن دسترسی آسان تری به مطالب سایت برای کاربران فراهم می شود.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو در انواع مختلف زیر قابل انجام می باشد:

تکنیکال، داخلی، سئوی محتوا، خارجی، لوکال یا محلی، سئوی موبایل، سئوی فروشگاهی.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *