دسته‌بندی نشده

آنچه که باید درباره جراحی زخم بستر بدانید!

آنچه باید درباره‌ی جراحی زخم بستر بدانید.

جراحی زخم بستر به فعالیتی گفته می‌شود که در آن پزشک اقدام به برداشتن بافت‌های مرده و ناسالم زخم می‌کند. اکثر قسمت‌های بدن قابلیت ایجاد زخم بستر را دارند و می‌توان گفت هیچ ناحیه‌ای از بدن در برابر ایجاد زخم بستر مستثنی نیست.

با این‌ وجود، نواحی خاصی وجود دارند که احتمال ایجاد زخم بستر در آن‌ها بیشتر است. در این مقاله شما را با یکی از راه‌های درمان زخم بستر؛ یعنی جراحی آشنا می‌کنیم.

 

 

جراحی زخم بستر چگونه است

جراحی زخم بستر چگونه است

 

مراجعه به پزشک برای درمان زخم بستر

 

پس از مشاهدهٔ علائم زخم بستر باید سریعاً به پزشک مراجعه و نسبت به درمان آن اقدام کنید. پزشک در معاینهٔ زخم‌های شما پوست شما را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهد تا اطمینان پیدا کند که آیا شما دچار زخم بستر شده‌اید یا نه.

در صورت تأیید وجود زخم بستر در بدن شما توسط پزشک، ابتدا پزشک اقدام به مرحله‌بندی زخم شما می‌کند، تعیین این که زخم بستر در کدام مرحله از پیشرفت خود است به درمان بهتر زخم کمک می‌کند.

پس از کامل شدن مراحل تشخیص در صورت نیاز پزشک تصمیم می‌گیرد که جراحی زخم بستر را به عنوان روش درمانی انتخاب کند یا خیر. برای انجام چنین عملی لازم است پزشک سلامت عمومی شما را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد.

 

جراحی زخم بستر را جدی بگیرید

جراحی زخم بستر را جدی بگیرید

 

سوالات پزشک متخصص جراحی زخم بستر از شما

پزشک شما برای به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد زخم شما برای انتخاب بهترین روش برای جراحی زخم بستر ممکن است از شما سؤالاتی مانند سؤالات مطرح شده در زیر بپرسد:

زخم بستر شما برای اولین‌بار چه زمانی مشاهده شد؟

چقدر در مناطق زخم احساس درد می‌کنید و درجه‌بندی درد شما به چه صورت است؟

آیا در گذشته سابقه زخم بستر داشته‌اید؟

در صورتی که سابقه داشته باشید، این پرسش مطرح می‌شود که چگونه درمان شدید و نتیجه‌ی درمان شما چگونه بوده ‌است؟

در خانه به طور معمول چه کمک‌های مراقبتی دریافت می‌کنید؟

تا چه حد به تغییر حالت بدنتان در طول روز توجه می‌کنید؟

نوع رژیم غذایی روزانه‌ی شما در حالت عادی چیست و میزان مصرف مایعات شما در طول روز چقدر است؟

 

بهترین اقدام برای درمان زخم بستر

بهترین و موثرترین روش درمان و جراحی زخم بستر ایجاد شرایطی برای کاهش فشار اعمال شده روی پوست آسیب دیده است. مراقبت مداوم و صحیح از زخم‌ها، کنترل میزان درد، داشتن تغذیه‌ مناسب و جلوگیری از ایجاد عفونت در زخم بهترین کارها برای درمان زخم بستر هستند.

چه کسانی در تیم درمان برای جراحی زخم بستر حضور دارند؟

در صورتی که پزشک تصمیم به جراحی زخم بستر شما بگیرد برای شما یک تیم درمانی تنظیم می‌شود که اعضای آن شامل موارد زیر می‌شوند:

پزشکی که با انجام مراقبت‌های اولیهٔ پزشکی بر پروژهٔ درمان شما نظارت می‌کند.

پزشک یا پرستاری که در مراقبت از زخم تخصص داشته باشد.

یک مددکار اجتماعی که علاوه بر کمک به خانوادهٔ شما برای دسترسی داشتن به منابع شما را از نظر عاطفی یاری می‌کند.

فیزیوتراپیست شما که به بهبود فعالیت‌های تحرکی شما کمک می‌کند.

کاردرمانگری که مراقبت سطوح مختلف صندلی شماست تا برای شما ایجاد مشکل نکند.

یک متخصص تغذیه‌ خوب که با برنامه­‌ریزی مناسب نیازهای غذایی شما را می‌شناسد و رژیم غذایی مناسب را به شما پیشنهاد می‌کند.

پزشکان متخصص در درمان بیماری‌های پوستی

جراح مغز و اعصاب
جراح ارتوپد
و جراح پلاستیک

 

هزینه های جراحی زخم بستر

هزینه های جراحی زخم بستر

 

عمل جراحی زخم بستر

جراحی زخم بستر معمولاً برای نوعی از زخم‌ها صورت می‌گیرد که به‌ قدری بزرگ هستند که با روش‌های درمانی عادی بهبود پیدا نمی‌کنند. یکی از روش‌های جراحی زخم بستر، جراحی فلپ می باشد.

جراحی بازسازی فلپ یک روش جراحی ترمیمی است که معمولاً روی بیمارانی انجام می‌شود که بافت و پوست خود را در ناحیهٔ زخم بستر از دست داده باشند. این نوع از جراحی گاهی ممکن است برای بستن زخم بستر به طور کامل و ایمن ضروری باشد. در این روش جراح می‌تواند پوست سالم را از قسمت دیگری از بدن که سالم و بدون آسیب است بگیرد و آن را به محل زخم پیوند بزند.

دبریدمان جراحی یکی دیگر از روش‌هاست که این روش به برداشتن بافت‌های مرده و ناسالم از زخم بستر یا حتی زخم‌های دیگر گفته می‌شود. دبریدمان جراحی یکی از موارد درمان زخم بستر است که اشکال مختلفی دارد. از جمله: دبریدمان شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی و …
نوع دبریدمانی که برای درمان بیمار انجام می‌شود در جلسهٔ تصمیم‌گیری بین پزشک و بیمار یا نمایندهٔ بیمار تعیین می‌شود.

قطع عضو نیز در موارد خیلی حاد و ضروری نمونه‌ای دیگر از جراحی زخم بستر محسوب می‌شود . در این مورد با برداشتن تمام یا قسمتی از عضو آسیب‌ دیده‌ که جان بیمار را تهدید می‌کند؛ بیمار را درمان می‌کنند.

سخن پایانی

همان‌طور که گفته شد از جراحی زخم بستر در موارد شدید و بسیار پیشرفتهٔ بیماری استفاده می‌شود. برای حاصل شدن فرایند بهبودی، باید توجه داشته باشید که لازم است زخم‌ها عاری از هرگونه بافت مرده، آسیب دیده و عفونی باشند.

برای جلوگیری از ایجاد چنین بافت‌هایی که بهبودی را با مشکل مواجه می‌کنند، پزشک یا پرستار مسئول مراقبت از بیمار به طور مداوم بافت آسیب دیده را با آب و در موارد لازم با بریدن بافت فاسد از بدن بیمار جدا می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *