دسته‌بندی نشده

پانسمان زخم بستر و دانستنی های جذاب!

پانسمان زخم بستر

زخم بستر که با نام زخم پوستی و زخم فشاری نیز شناخته می‌شود به دلیل فشار زیاد وارده بر ناحیه‌ای از بدن در طولانی مدت بوجود می‌آید که یکی از راه‌های مراقبت و درمان آن استفاده از پانسمان زخم بستر است.
پانسما‌ن‌های مورد استفاده در درمان زخم‌های فشاری علاوه بر کمک به تحرک کم منطقه‌ی ایجاد زخم که تاثیر مهمی در فرایند بهبودی دارد، به دلیل مواد به کار رفته در ساختار آن موجب جلوگیری از ایجاد عفونت و بوی نامطبوع در ناحیه‌ی زخم می‌شود.
پانسمان‌ها دارای نمونه‌های متنوع و متفاوتی هستند که بسته به درجه‌ی زخم بستر و میزان عمق آن از نوع مناسب آن‌ها در فرایند درمان استفاده می‌کنند.

 

انواع پانسمان زخم بستر

انواع پانسمان زخم بستر

 

انواع پانسمان زخم بستر

پانسمان‌هایی که برای درمان زخم پوستی یا زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای تنوع زیادی هستند که هرکدام از آن‌ها کارایی مربوط به خود را دارد. پانسمان نوین زخم میتواند گزینه مناسبی باشد!
در ادامه چند نمونه از پرکاربردترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

پانسمان فیلم شفاف

پانسمان نوع فیلم شفاف برای زخم بستر درجه‌ی ۱ و ۲ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همانطور که از نام این پانسمان پیداست به صورت یک فیلم شفاف ساخته شده است که این امکان را به بیمار و تیم مراقب او می‌دهد که به مشاهده‌ی مستقیم زخم و فرایند بهبودی آن بپردازند. پانسمان زخم بستر فیلم شفاف که از جنس پلی اورتان است در ساختار خود دارای منافذی است که موجب جریان یافتن اکسیژن و رطوبت می‌شود و درمقابل در برابر ورود باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا مقاوم عمل می‌کند.

پانسمان هیدروکلوئید

پانسمان هیدروکلوئید به طور معمول برای زخم‌های پوستی درجه‌ی ۱، ۲، ۳ و ۴ استفاده می‌شود.
این نوع پانسمان ساخته شده از ذرات آب‌دوست کلوئیدی مثل ژلاتین، پکتین و… می‌باشد.
با قرار گرفتن مواد سازنده‌ی پانسمان کلوئیدی در برابر ترشحات ناشی از زخم ماده‌ی ژل‌مانند نرمی تولید می‌شود که  نقش یک سد را در برابر باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا ایفا می‌کند.
این نوع از پانسمان ویژگی‌های خاص خود را دارد که موجب کاربرد فراوان آن در درمان زخم بستر شده‌است، از جمله‌ی این کاربردها: انعطاف پذیری بالا، جذب کننده‌ی ترشحات و دارا بودن چسب است که بیمار را از استفاده از چسب اضافه بی‌نیاز می‌کند.

پانسمان هیدروژل

پانسمان هیدروژل نمونه‌ای دیگر از پانسمان زخم بستر ساخته شده برپایه‌ی گلیسیرین یا آب است که برای زخم‌های پوستی درجه ۲، ۳ و ۴ استفاده می‌شوند.
این نمونه از پانسمان توانایی بسیار بالایی در جذب ترشحات ناشی از زخم دارد که این توانایی ناشی از مواد به کار رفته در تولید آن است.
از جمله ویژگی‌هایی که این نوع از پانسمان را به یک نمونه‌ی مناسب برای استفاده در مراقبت و درمان ‌زخم‌ها تبدیل کرده قابلیت کاهش دمای زخم و کمک به کاهش احساس درد است. پانسمان هیدروژل در سایزهای متنوعی یافت می‌شود.

پانسمان فوم

پانسمان فوم یک نمونه از پانسمان قابل استفاده برای زخم‌های پوستی درجه‌ی ۲، ۳ و ۴ استکه از پلی‌اورتان ساخته شده‌ است.
قدرت جذب این نمونه از پانسمان بسیار زیاد است و قابلیت جذب ترشحات ناشی از زخم را تا حد بسیار زیادی داراست.

پانسمان کلسیم آلژینات
پانسمان زخم بستر کلسیم آلژینات یکی از نمونه‌های پرکاربرد و مهم پانسمان است که از قدرت جذب فوق‌العاده بالایی برخوردار است و یکی از مهم‌ترین دلایل پر کابرد بودن آن نیز همین ویژگی است که موجب عدم نیاز بیمار به تعویض سریع و مداوم آن نیز می‌شود.

در فرایند تولید پانسمان کلسیم آلژینات از جلبک دریایی و یون‌های کلسیمی استفاده می‌شود.
در ترشحات ناشی از زخم بستر یون‌های سدیمی وجود دارند که در نتیجه‌ی واکنش آن‌ها با یون‌های کلسیمی موجود در این نمونه از پانسمان ژل سدیم آلژینات تولید می‌کنند.
ژل سدیم آلژینات با داشتن قابلیت رطوبت دهی به ناحیه‌ی زخم تاثیر زیادی در بهبودی زخم بستر دارد.
از جمله ویژگی‌های این نمونه از پانسمان که برای درمان زخم‌های پوستی درجه‌ی ۳ و ۴ مورد استفاده قرار می‌گیرد، توانایی کنترل خونریزی‌های خفیف و جلوگیری از ایجاد عفونت در منطقه‌ مورد استفاده است‌.

 

روش پانسمان زخم بستر

روش پانسمان زخم بستر

 

استفاده از پانسمان زخم بستر

چگونگی استفاده از پانسمان زخم بستر با توجه به نوع و عمق زخم متفاوت است. در زخم بستر‌های جزئی بیمار می‌تواند پانسمان را در خانه انجام دهد و نیازی به مراجعه به مراکز درمانی ندارد اما این شرایط در صورتی امکان پذیر است که مراقب بیمار آموزش‌های لازم را برای انجام پانسمان درست و صحیح را دیده باشد تا عوارض جانبی رخم ندهد.
برای انجام پانسمان زخم‌های پوستی در ابتدا لازم است محل زخم را به دقت و به طور کامل با آب و یک محلول ضدعفونی مناسب به خوبی شستشو دهید.
در مرحله‌ی بعد زخم را به کمک یک پارچه‌ی کاملا تمیز به دقت خشک کنید و سپس پانسمان نوع مناسب را روی زخم قرار دهید.
در بعضی از بیماران انجام پانسمان مداوم موجب ایجاد خشکی پوست در اطراف محل زخم می‌شود که درصورت لزوم پزشک توصیه به استفاده از پماد روی زخم می‌کند.

 

خرید پانسمان زخم‌ پوستی

به منظور خرید پانسمان زخم‌های پوستی مهم است که به سراغ مراکز فروش معتبر بروید، چراکه ممکن است با خرید پانسمان‌های بی کیفیت نه تنها به بهبودی زخم بستر کمکی نکنید، بلکه با خرید برخی از پانسمان‌ها که از کیفیت پایینی برخوردار هستند موجب وخیم‌تر شدن وضعیت زخم و حتی ایجاد عوارض جانبی نیز شوید.
پس در هر شرایطی سعی کنید پانسمان زخم بستر مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه کنید تا درنهایت به مشکل جدی برخورد نکنید.

 

هزینه پانسمان زخم بستر

هزینه پانسمان زخم بستر

قیمت پانسمان زخم بستر

با وجود تغییرات قیمت ارز در بازار، طبیعی است که قیمت انواع کالاها و حتی کالاهای پزشکی نیز تغییرات زیادی داشته باشد. پانسمان زخم بستر نیز از جمله کالاهای پزشکی موجود در بازار است که بالا و پایین شدن نرخ ارز بر بالا و پایین رفتن قیمت آن بی تاثیر نخواهد بود. در هر حال بهتر است همیشه با یک منبع آگاه که شما را از قیمت روز این کالاهای ضروری آگاه می‌کند، در ارتباط باشید.

جمع‌بندی

در این مقاله در رابطه با انواع پانسمان زخم بستر و روش‌‌های پانسمان و همچنین قیمت خرید آن صحبت کردیم.
با این حال بهترین راه پانسمان زخم بستر خصوصاً پانسمان و تهیه پماد زخم بستر سالمندان مراجعه به مراکز درمانی است، چرا که کارکنان این مراکز با انجام یک پانسمان بی تقص شما را از خطر عفونت و عوارض جانبی ناشی از پانسمان اشتباه در امان نگه می‌دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *